Är striptease och porr tabubelagt i Sverige?
Striptease och porr

Striptease och porr tabubelagt i Sverige

Jag har funderat på varför striptease i år 2023, fortfarande ses som något “förbjudet”, kanske tom tabubelagt i Sverige? I ett land där vi har kommit så mycket längre än många andra gällande jämställdhet. Där kvinnor inte “behöver” en man för att klara sig? Känns det inte bättre att veta att den man är tillsammans med, väljer att vara med en just för att den personen vill, och inte på grund av ekonomiska skäl?

Allt fler kvinnor intar chefspositioner, köper sina egna lägenheter och tar för sig allt mer världen över. Frågan är, är det skillnad på pengar och pengar? Om jag tjänar mina pengar genom att dansa av mig mina kläder, är inte de pengarna lika mycket värda som om jag suttit som chef på en bank? Överallt på sociala medier ser vi allt mer avklätt, kvinnor och män som visar upp sig i bikinis, underkläder, genomskinliga toppar och byxor. Om det är mode spelar det ingen roll hur mycket/lite vi visar av oss själva. Men, nämn ordet striptease eller porr så ser det plötsligt annorlunda ut.

Den heta debatten

En tanke värd att ägna för just nu pågår en het debatt om Linda Skugge. Författaren och debattören, den frispråkiga skribenten med ett starkt feministiskt perspektiv som nu har öppnat ett Onlyfans konto. Här rasar hatet in, att denna kvinna nu väljer att sälja “hårdporr” sticker ordentligt i mångas ögon. Kanske har det att göra med att Linda Skugge själv, aldrig varit sen eller rädd för att öppet kritisera andras (framförallt kvinnors) val av hur de framställt sig själva. Onlyfans är en plattform där man har möjlighet att tjäna pengar genom att sälja både bilder och videor på sig själv. Något som idag, blir allt mer vanligt. Vem är du och jag att kritisera en annan människas val av visa sig själv? Att kalla striptease för porr är väl egentligen att ta i mina ögon. Men vi tycker och tänker olika, och visst är det både sexigt, porrigt och glamouröst på samma gång med striptease! 😉

Striptease och porr

Förbjudet och spännande

Men kanske är det att striptease förknippas med porr, som många ser det som något tabubelagt? Det förbjudna och spännande lockar, för vem kan motstå frestelsen att hänföras? Jag ser det vackra och charmiga med striptease. Jag ser artister som dansar, som älskar att visa upp sig, träffa människor, som ger en upplevelse man bör unna sig genom ett besök på en Strippklubb. Här finns kvinnorna som utstrålar ett enormt självförtroende och som har en självsäkerhet att ta för sig av livet! Se, lär och beundra!

Om en vän eller kollega väljer att visa upp sig bakom en skärm, med bilder eller rent av spela in porrfilm skulle jag aldrig döma. Så länge han/hon/hen gör det av fri vilja, och framförallt, trivs med vad den gör. Tänk om vi kunde strunta i vad alla andra runt om oss, tycker, tänker och säger och fokusera på oss själva. Och med det, kunna glädjas åt andras framgångar. Som porrdrottning , polis, eller bankman.

I detta inlägg får ni njuta av bilderna på Cleo! Hon har jobbat på andra klubbar runt om i världen men har jobbat hos oss sedan i somras! Kom och träffa henne live här på Club KINO! 😀

Pussar Kenzie

Vill du läsa mer?

senaste inläggen