Sex är viktigt för hälsan!

Jag tar ju för givet att alla är som jag – älskar sex! Men visste du om hur viktigt det är? Sova och äta måste vi göra annars överlever vi inte- men vad händer om man slutar ha sex? Sex har faktiskt antal fördelar och är så mycket viktigare för hälsan än vad många tror! 

Visste du exempelvis att sex hjälper oss att bättre hantera stress då kroppen under sexakten utsöndrar positiva hormoner som endorfiner  och oxytocin- vilket ger oss högre smärttröskel och vi känner tillfredsställelse. Sex innebär ju i högsta grad beröring som i sin tur gör att vi blir mindre känsliga och lättirriterade. Beröring är något alla (!) behöver- det är  ett sätt för oss att bekräftas  och vi behöver det framförallt för att stärka både självförtroendet och självkänslan. Visste du exempelvis att man i Japan kan betala för att klappa ett djur- mer eller mindre som en terapiform för att få närhet och minska stress och nervositet?

Det är inte för intet som massage är så populärt 😉 

Genom sex utsätts vi för bakterier – och hur det än låter så innebär det att vi behöver utsättas för bakterier för att stärka vårat immunförsvar. Slutar du ha sex försämras faktiskt immunförsvaret radikalt- amerikansk forskning visar att om man har sex en till två gånger per vecka ökar vårt skydd mot infektioner upp till 30 procent! Det finns också studier som visar på att regelbunden utlösning för män minskar risken för prostatacancer upp till 20 procent!

Dessutom… sägs det att mäns sperma har humörhöjande effekter  på oss kvinnor 😉 Så se till att spruta en rejäl sats när hon tar din hårda kuk i sin mun nästa gång 😉 

Behöver jag säga mer?  Sex är viktigt för hälsan! Vare sig du har en fast partner eller inte- Ha sex! Så ofta du kan-  när du kan! 

Puss! Kenzie