Ut med det gamla och in med det nya…

Som Kenzie skrev så närmar sig både Jul och Nyår med stormsteg! Snart ska man börja vänja sig vid att skriva 2018 på alla dokument! Människor har i alla år fäst så mycket vikt vid årsskiftet. Många längtar efter att gamla året ska ta slut och det nya året träda fram! Ut med det gamla och in med det nya brukar man säga! Denna tid på året associeras av många som en tid då mirakel kan hända! Från människor som skriver till jultomten till människor som skriver listor med nyårslöften!

Vi har en tendens att hoppas på att mirakel kan ske! Ta träningen till exempel. Varför har så många ”att komma igång med träningen” som ett nyårslöfte? Ett nyårslöfte som det så ofta görs narr av i form av olika memes på Facebook och Instagram. Oftast där det är två bilder bredvid varandra som föreställer 31:a december och 1:a januari. På den förstnämnda skildras ett tomt gym och den sistnämnda är det fullt med folk.

Ut med det gamla och in med det nya

Magi i harmoni med verkligheten

I Ryssland har vi ett talesätt som säger att morgonen är visare än kvällen och betyder att problem löses bara man sover på saken i princip. Ännu ett exempel på att det är en mänsklig tendens att skjuta ifrån sig alla problem och tro på ett mirakel. Ut med det gamla och in med det nya…Visst, vad som egentligen menas med talesättet är att man ska sova på saken och kanske hitta ett nytt perspektiv och en bättre genomtänkt lösning till sina bekymmer.

Det är fint att vara naiv och ha barnasinnet kvar där man hoppas att någon magisk skepnad löser allting åt en. Förmågan att koppla ifrån och komma bort från verkligheten är nödvändig i våra stressiga vuxna liv. Visst, men någonstans ska det finnas en gräns! Nästan alla människor påverkar sina egna liv genom att göra aktiva val och genom hårt arbete! Det förflutna ska man inte fly ifrån, utan ta lärdom av och hålla kärt! Varför inte försöka leva varje dag av året så att man på Nyårsafton kan blicka bakåt och vara nöjd med sin ”insats”? Att börja nya året ordnat och organiserat, med mål mot nya höjder och möjligheter är bättre än att börja det med massa nyårslöften om saker som man har kunnat men inte tagit itu med!

Ut med det gamla och in med det nya

Ut med det gamla och in med det nya

blir även mitt motto! Jag ska njuta av skördarna från 2017 som kommer i början på 2018. Redan i januari börjar jag studera på universitet, plus lite annat som börjar lösa sig! Självklart ska jag även försöka få in en resa lite senare på året! Solen den saknar jag otroligt mycket just nu! För mig betyder ut med det gamla nya möjligheter och erfarenheter som har det gamla som grund inte att jag ska sopa det gamla under mattan!

På tal om magiska stunder, de kan ni uppleva tillsammans med oss tjejer! Jul och Nyår stämningen är på topp hos oss! Kom in så värmer vi er! Vår vackra Chanel är oerhört förtrollande till exempel!

Puss Lex

Ut med det gamla och in med det nya