Sanning eller konsekvens
Sanning eller konsekvens
Sanning eller konsekvens

Minns ni när man spelade sanning eller konsekvens och fick ett val mellan att svara på en fråga eller utföra någon handling? Minns ni att det kunde vara svårt och pirrigt att välja? Sanningen kunde resultera i ett intimt avslöjande inför dem delaktiga. Samtidigt som valet av konsekvens kunde sätta en i en pinsam situation. Visst gick det att vägra svara på frågan eller utföra uppgiften men hur cool är man då?

Kenzie pratade om självförtroende i sitt senaste inlägg som handlar om färdigheter och hur duktig man är inom olika områden i livet, som till exempel dans. Vi som har jobbat på Kino några år har utvecklat en färdighet och vet exakt hur man gör. Ett gott självförtroende innebär inte automatiskt lika hög självkänsla. Samma i fallet av tonårsspelet sanning eller konsekvens; den upplevda svårigheten att välja handlar mycket om personens självkänsla!

Självkänsla

Ni som har varit hos oss på Club Kino vet att det ofta börjar nya tjejer på klubben! Ni har nog också märkt att man kan dela in dessa tjejer i två kategorier då de dansar på scenen. Ena är tjejer som provar en massa tricks och steg trots sin oerfarenhet som kan se lite roligt ut. Den andra kategorin består av nya tjejer som tar mindre risker på scenen med en enklare dans. Jag kan inflika att oavsett hur de går tillväga är utvecklingen snabb och dansen blir grym inom några veckor! Hur första steg på scenen ser ut handlar förmodligen mycket om självkänsla: den emotionella utvärderingen av sig själv och situationen. Antingen tänker man mycket på vad andra ska tänka eller så struntar man i det och dansar på för att man vill lära sig!

sanning eller konsekvens

Du är inte blyg

 Själv är jag den som konstant undrar ”Vad ska de tänka? Kommer de att skratta åt mig? Tycka att jag gör något fult? Verkar helt dum i huvudet?” osv Paradoxalt nog, trots att jag är grym på att dansa så är jag otroligt medveten om min dans och hur den kommer uppfattas! Samma sak med min kropp och mitt utseende. ”Du är vacker men det vet du!” är något jag ofta får höra från er, ja men inte alltid. Vissa nätter kan jag känna mig fulare än Gollum och andra helt gudomlig trots att jag är densamma i båda fallen! Det sitter i huvudet och är något jag medvetet om och aktivt reflekterar över! Det är viktigt att känna efter varför vissa situationer skapar så mycket ångest och därefter bara exponera sig själv för dessa situationer.

Skiftning i fokus

Det finns två sorts bedömningar av sociala sammanhang, ena bygger på att man har upplevt obehag i ett socialt sammanhang och till exempel gjorts till åtlöje eller blivit kritiserad. Självfallet kommer alla liknande situationer att framkalla negativa emotionella responser. Andra typen av bedömning bygger mer på hur man tror att andra ska uppfatta en utan att ha faktiskt belägg för det, som kan orsakas pga blyghet eller t.o.m social ångest. Ta mig till exempel, jag är rätt duktig på pole dance men inte perfekt. Därför tror jag att om jag gör något mer avancerat framför er under min dans kommer ni att bedöma mitt utförande som dåligt. Så jag låter bli och går miste om en massa tillfällen att gå från ”rätt duktig” till ”expert”.

sanning eller konsekvens

Mässa, konsert & massa män

 Slutligen vill jag berätta lite om den senaste veckan! I fredags lämnade jag in min sista hemtenta som jag satt och kämpade med hela torsdagskväll och natten till fredag! Mitt fel då jag som vanligt hade bokat upp en massa pass på jobbet! Eftersom vi har haft hundratals gäster både förra helgen, igår och en hel del folk under veckan hann jag aldrig att plugga på jobbet! Nu är jag klar med termin 1 och håller tummarna för att bli godkänd på den sista kursen! Denna helg hade vi mycket män från runtom i landet som hade kommit till Stockholm för att besöka maskinmässan och Iron Maiden konserten! Himla kul när det är full fart på klubben! Stackars Luna krockade in i en annan tjej och skadade fotknölen igår natt! Trots att hon knappt kunde gå kämpade hon sig igenom natten like a boss!

Sanning eller konsekvens

Jag fick en fin sommarlovsgåva i form av fem timmars sällskap med en av mina underbara stammisar! Vi badade och var nere på VIP rummet, tre sista timmarna var extremt mysiga och ärliga! Vi låg där halvnakna och lärde känna varandra på en djupare nivå som i sanning eller konsekvens! Det är lättare att klä av sig än att öppna upp sig! Jag reflekterade över det här med stammisar, många av er har jag känt i flera år och vissa i snart 6 år! Många av er känns som kompisar för mig som skapar tillit! Tack för att ni finns!

Imorgon flyger jag till Barcelona i några dagar! Min bästa vän från Australien är på Europa resa! Ska bli så spännande att överraska henne med min närvaro, speciellt då vi inte har setts på sex år!

Puss Lex

sanning eller konsekvens

Vill du läsa mer?

senaste inläggen