Dans och musik förenar människor som inget annat!  Jag kan inte leva utan musik! Vi har språk och vi har rörelse! Vet ni vad jag tror? Jag tror att dans är den ärligaste uttrycksformen! Jag tror att man kan få en bra uppfattning om andra människor genom att se dem dansa! Vi har en tendens att anpassa det vi säger och inte sällan är våra ord lögner, stora som små! Dansen den går inte att fejka! Det måste gå hand i hand med hur vårt kroppsspråk kan avslöja oss och våra intentioner! Kroppsspråk är i grund och botten en automatiserad respons på omgivningen och triggas igång omedvetet! Ibland kan det uppstå dissonans mellan det verbala och kroppens signaler! Ibland kan vi även hämma eller framhäva kroppens signaler och matcha med det vi säger! Oftast resulterar det i att man ser fånig ut! Samma med dans!

Kan inte leva utan musik

Musiken har en tendens att trigga igång rörelse. Även den allra blygaste människan i rummet börjar att röra på sig så fort musiken spelas! Det spelar ingen roll vart, när och med vilka! Någon knäpper fingrarna i takt med musiken, någon gungar, någon klappar. Oavsett om man är bra på att dansa eller dålig så berör musiken alla som hör den! Hur fantastiskt är inte det? Mänskligheten kan inte leva utan musik, det är min uppfattning!

kan inte leva utan musik

Personligheten och dans

Har ni någon gång kollat på oss tjejer och fått ett hum om hur vi är som personer? Utan att ha pratat med oss först? Vad kan man se?  Jag brukar ofta titta på tjejernas dans och fundera kring hur de är i sängen bland annat! Jag tror verkligen att man kan se det genom dans! Sex är en form av dans, två kroppar i symbios eller i otakt! Precis som dans handlar sex om att vara ärlig, avslappnad! När du har sex ska du följa din partners rytm, eller leda din partner precis som när du dansar! Det här med att släppa alla hämningar leder oftast till både bra sex och fin dans! Jag är övertygad om att de flesta av oss kan inte leva utan musik! Musik är en del av oss!

Kommunicera utan ord

Förutom att ett verktyg för kommunikation är dans ett ypperligt sätt att uttrycka sig på! Kroppens rörelse kan säga mycket om hur någon mår till exempel! Vår älskade Luna dansar genom livet, bokstavligen! Dans är bland annat terapi för henne! Många gånger när hon har varit extremt glad eller arg släpper hon spänningen genom att börja dansa! Grym är hon också! Likt Luna är många av oss obeskrivligt kära i dans! Dans är passion, dans är kärlek och vi kan inte leva utan dans, vi kan inte leva utan musik! Det är så svårt att uttrycka min kärlek i ord men jag hoppas att många av er kan relatera!

Kom in och gissa hur våra personligheter är baserat på dans! Test min tes och glöm inte Kenzies inlägg!

kan inte leva utan musik