Hur uppfattar du mig?

Har ni någonsin funderat på att det kan skilja sig väldigt mycket mellan hur andra uppfattar en jämfört med hur man tror att man blir uppfattad? Redan på gymnasiet har jag fått höra ”du ser ut att vara en bitch när man inte känner dig”. Hur ser en bitch ut egentligen? Arg? Elak? Jag var ju bara blind. Ända sedan 4:an har jag haft glasögon vilket jag ansåg var töntigt och så fort jag tog av dem såg jag inte längre än min utsträckta arm. Det gjorde att jag missade många leenden och hälsningar från de andra eleverna, helt utan avsikt! Ibland hejade jag på främlingar då deras konturer påminde om någon jag känner! Jättepinsamt! Hur uppfattar du mig?

Hur uppfattar du mig?

Helt omedveten

Första gången jag träffar någon är det stressigt då jag är väldigt blyg av mig. Hela min fokus hamnar ironiskt nog på hur jag blir uppfattad. Det är klart att man alltid vill göra ett bra första intryck och den pressen gör mig ännu mer nervös. Istället för att vara mig själv står jag där och tänker noggrant efter vad jag yttrar. Det resulterar i att jag undviker ögonkontakt och inte säger så mycket alls. Jag vill ju inte låta dum. Jag flyr hellre situationen och då gör inte jag något bra intryck alls och det sker omedvetet. Jag skrämmer folk!

Den snygga tjejen

Jag har många gånger sorterat snygga tjejer i ”bitch” kategorin innan vi har pratat och blivit förvånad över hur trevliga de egentligen var. Kanske har det någonting med högstadiet och filmer som ”Mean girls” att göra. Där snygga tjejer är även elaka och otrevliga. Så är det nog inte alls i det verkliga livet! Trevlig vs otrevlig har oftast med självförtroende att göra har jag märkt. Människor som är bekväma i sig själv är oftast de trevligaste och lättast att ha att göra med!

 

Hur uppfattar du mig?
Hur uppfattar du mig?

Hur uppfattar du mig? 

Under mina år på Kino har jag tyvärr fått höra exakt samma sak som under mina gymnasieår, både av er gäster och tjejer jag jobbar med! Som tur är hinner de lära känna mig ganska snabbt och blir positivt överraskade över att det första intrycket jag ger inte alls stämmer överens med den jag är!

Kom gärna på besök hos oss på Kino och berätta hur just du uppfattar mig!

Pssst, missa inte vår shop på vägen ner och ta vara på Kenzies heta tips!

Puss, Lex

 

Hur uppfattar du mig?