Stressa mindre i december

Då var det december igen! Månaden då alla stressar lite extra än vanligt! Pyntet ska upp, presenterna ska köpas, firandet av både Julafton och Nyårsafton ska styras upp! Så ska man hinna jobba och spara lite energi till alla extra bestyr som har med Jul och Ny år att göra! Vilken tur att varken jag eller Kenzie känner av den stressen! Stressa mindre i december!!! Varför ska man ge presenter till nära och kära på en utsatt dag? Det finns 364 andra dagar att göra det på! Visst, känslan av att ge en gåva är mer givande än att få men samtidigt så är njutningen av att få en present kortvarig! Speciellt i jämförelse med en omtänksam eller kärleksfull handling! Den där känslan man får när någon verkligen ser och hör en!

Hur ska man då orka att vara glad och finnas där för andra när det är mörkt och kallt ute? Energin räcker knappt till för att ta sig upp ur sängen och till och från jobbet ibland! Börja med att unna dig själv! Kom till exempel och umgås med vår underbara Dessie som ni ser på bilderna nedan!

 

Stressa mindre i december
Stressa mindre i december
Stressa mindre i december
Stressa mindre i december

Var tuff mot dig själv

Jag brukar tvinga mig själv att hålla igång med träningen under vinterhalvåret! Många gånger är det väldigt lätt att ”skolka”! Redan vid 4-5 tiden börjar jag känna mig sugen på mackor, ost och massa onyttigt då hjärnan börjar bli trött. I samma veva börjar jag frysa och längta hem till den varma sängen! Vid 6 tiden hittar jag tillbaka till motivationen att gymma, känner mig beslutsam. Jag kliver in i duschen vid slutet av natten och givetvis återigen börjar frysa…den där beslutsamheten gör ett nytt försök att rymma ifrån mig. Största testet kommer utanför klubbens dörrar…Det är mörkt, det är kallt, det må regna eller snöa. Min hjärna säger promenera till gymmet men kroppen rör sig mot tuben och åker hem. Väl hemma äter jag något jag inte borde äta och känner en besvikelse över min dåliga karaktär.

Därför måste jag TVINGA mig själv. Varannan dag, punkt slut. Lite trött eller dödstrött. Inga ursäkter. Jag vet ju dessutom att varje gång som jag har tagit mig dit har jag mått väldigt bra efteråt! Tisdag & torsdag morgon var sådana dagar (jag tränar på morgonen efter jobbet)!

Stressa mindre i december

Julpynt & julbord

Club Kino blir extra fint den här tiden varje år! Vi får en fin julgran och julpynt nere på klubben! Varje år längtar jag efter att få se julgranen! Tycker att den ger lokalen mysig och fin belysning! Vår butikspersonal är inte heller sena med att inreda butiken i julens tema! Fotade lite till er när jag shoppade skor!

Stressa mindre i december
Stressa mindre i december
Stressa mindre i december
Stressa mindre i december

Varje år på vintern bjuder företaget oss alla på julbord och fest! Det är en av de bästa dagarna på hela året! Club Kino personal kan verkligen festa kan jag säga! Så varje år vid den här tiden är jag superstressad över vad jag ska ha på mig! I tisdags hittade jag äntligen klänningen och så fanns de perfekta skorna i Kino Shopen! Fick hjälp av gulligaste Lisa! Tusen tack!

Stressa mindre i december

Stressa mindre i december

Mitt tips är verkligen att fokusera på kvalitetstid med er själva och era nära och kära! Låt Julen vara en tid av kärlek och harmoni istället för en ångestfylld månad! Ni vet när man ska ordna en fest? Man städar, fixar, lagar mat, springer runt och stressar för att hinna i tid? Ibland kan ångesten uppstå månader eller veckor innan? Sedan sitter man där med sina gäster och allt man vill är att festen tar slut. Man är helt slut! Tänk till behöver ni verkligen bjuda alla? Behöver alla en present? Finns massor av moderna lösningar att slippa julhysterin! Så snälla stressa mindre i december!

Nästa vecka kanske jag bjuder på bilder från vår personalfest!

Puss Lex