Allahelgonahelgen, Alla helgons dag, Alla själars dag. En kristen högtid då många utav oss besöker gravar, tänder ljus och tänker lite extra på de som lämnat oss. Här i Sverige verkar vi fortsatt inte riktigt förstått skillnaden mellan Halloween och Allahelgonahelgen då många klubbar har sitt Halloweenfirande runt om i stan, och överallt ser man stora som små utklädda till häxor, vampyrer, zoombies och allt däremellan! Men visst är det lite fantastiskt ändå att man kan vända en helg som egentligen går mer i sorgens tecken- till något kul, spännande och fascinerande? För det är just det här med fascination jag tänkte komma in lite närmre på i detta inlägg…

Vi fascineras av det förbjudna…

Det är lätt att dras till det ”förbjudna”, det otillåtna, kanske något som skrämmer oss eller känns främmande. Som stripptease. Att gå på strippklubb. Här hos oss, i någon annan stad eller annat land. Både män och kvinnor världen över vet vad ordet stripptease betyder, och för en del är det inget konstigt alls, som par kanske man gärna går för att krydda förhållandet lite extra, egga upp varann, uppleva erotik på ett nytt sätt. Alla har vi våra anledningar till varför vi söker oss till denna värld, som utifrån ofta ses som lite mörk och mystisk. En förbjuden värld. Många tror idag att strippklubbar ”slutade att existera” på 80-talet, att det idag endast existerar i Las Vegas och i filmer, och förundras när de kliver in genom dörren att det faktiskt  är på riktigt!

För mig är det erotisk, sexigt och sensuellt med stripptease. Alla dessa kvinnor med sina fantastiska kroppar, sättet att dansa och röra sig. Sättet de för sig på. Självförtroendet de bär. Vad är det då som gör att det fortfarande, snart år 2018 – fortfarande anses så förbjudet och kanske till och med ”tabu belagt” att gå på strippklubb, eller att jobba som strippa?

Men kanske är det just därför spänningen och fascinationen lever kvar? Kanske hade det inte varit samma sak om det var mer accepterat i samhället? Varför besöker DU oss?

Puss & kram! Kenzie