Striptease handlar om…

Striptease handlar om mer än klä av sig inför publik. Wikipedia talar om för en att striptease är en form av en erotisk/burlesk ”akt” där man stegvis tar av sig sina plagg inför publik. Ordet ”strip” betyder att ta av sig och ordet ”tease” att fresta. Räcker den definitionen att förstå vad det egentligen är? Ord räcker inte för att förklara vad det är jag pratar om därför får ni njuta av korta videoklipp i detta inlägg. Bästa sättet är självklart att besöka Club Kino, välja inträde med lapdance och uppleva showen live.

Rör sig som en oljad blixt

Att strippa på scenen är ungefär samma sak som att redovisa sitt arbete framför en stor publik av främmande människor. Ni vet när man skakar som ett asplöv, händerna blir svettiga och talet ”speedas upp”? Precis så är det, men istället för att prata snabbt rör man sig lite som en Duracell kanin, är halvnaken och har på sig skyhöga klackar. Allt det där är extremt jobbigt när man gör det första gången. Inte nog med att det sitter män och kollar på en så är det även andra dansöser som kollar på också. Vi dansöserna kollar mest nyfiket då vi är rätt trötta på att se varandra och det är kul att titta på någon ny. Under min första dans var det tjejerna som gjorde mig mest nervös. Jag trodde att de dömde ut min oerfarna dans och skrattade åt mig i sitt huvud, sjukt jobbig känsla men det går över! Ingen dömmer, ingen skrattar, vissa kollar rakt ut i luften utan att ens se egentligen.

 

 

Från oerfaren till gudinna

Så hur lär man sig att förföra på scenen? Det finns inga genvägar tyvärr. De gångerna jag har blivit ombedd att hjälpa till med dansen har jag stått där och känt att jag inte har något att bidra med. Det vi gör på scenen sker mest per automatik men beror också på nattens humör. Hur ska man kunna sätta sig in i en annans kropp och vägleda? Det är nästintill omöjligt. Visst jag kan tipsa om smådetaljer såsom hur man sätter ner foten eller svankar men även sådant kommer med tiden. Mitt bästa tips är att vad du än gör, förför, föreställ dig att du dansar för din kille. Det viktiga är ögonkontakten, leendet och närvaron. Få varje man i lokalen att känna sig utvald och speciell, det räcker med att titta på någon några sekunder. Karisman och energin på scenen är mycket viktigare än själva ”dansstegen”. Ett annat tips är att sakta ner alla rörelser för att även om minuterna känns som timmar så rör man sig väldigt snabbt när man är nervös.

Striptease handlar om…

…att förmedla sin sensuella sida på en kvart ungefär. Den första tiden tittar man mycket på hur de andra tjejerna rör sig och blandningen av deras rörelser blir en ”grund” i dansen. Med tiden när att vara uppe på scenen känns mindre skrämmande börjar man utveckla sin personliga dans. Det är då kroppen rör sig i enlighet med ens karaktär och temperament och dansen blir unik.

 

Poledance kommer in i bilden

Efter ett tag när dansen sitter är det poledance som kommer in i bilden. Det känns som att poletricks behövs för att dansen ska bli komplett. Favoriten är att hänga uppochner i en så kallad cross knee release, som är väldigt enkel men ser häftig ut. Vissa tjejer börjar på en poledance studio medan andra testar sig fram själva och lär sig olika tricks de har sett på youtube eller instagram. För många är poledance lika med striptease och tvärtom. Så är det inte i själva verket. Poledance är en träningsform som kräver väldigt mycket styrka, flexibilitet och kunskap av tekniken bakom olika tricks. Många av tricksen är svåra och nästintill omöjliga att utföra på strippklubbscenen, greppet är inte alltid bra och plagg som stay-ups gör att man inte får fäste på stången. Många av tricksen blir direkt livsfarliga. Dessutom ska man vara riktigt duktig på poledance för att få det och se smidigt ut. Annars blir det lätt hackigt och lite mer som ett träningspass på stången än förförande dans.

Striptease handlar om att det ska vara simpelt

Jag har alltid tyckt att ju mindre man gör desto sexigare blir det. Det viktigaste är att tjejen utstrålar sex, har en flytande och smidig övergång mellan rörelserna. Det ska se ut som att en rörelse går in i en annan osv. Varje kroppsdel ska följa med i musikens takt, händerna röra sig som havets vågor och benen sväva över golvet likt ett penseldrag och förlänga kroppen.

Våga uppskatta

Dansen är en del av oss och det är en stor del av vårt yrke, minst lika viktig som vårt utseende och personlighet! Tjejen som dansar, kanske dansar sin allra första dans någonsin och behöver lite uppmuntran. Dansen blir även jobbig för oss mer rutinerade tjejer, den styrs av både kroppen och hjärnan, likt vanlig träning har man toppen dagar och lite sämre dagar. Oavsett hur kroppen mår en specifik natt gör vi vårt yttersta för att leverera en grym show och behaga alla era sinnen! Våga besvara våra blickar, sluka oss med blicken och beundra dansen, det uppskattas jättemycket!

Puss Lex