Kenzie skriver i sitt senaste inlägg om olika val! Som att jobba på Club Kino eller prioritera träningen över sömn! Vad har jag då gjort för medvetna val denna vecka? Jag prioriterade jobbet över skolan! Endast torsdag är min lediga dag! Just denna vecka ska jag skriva en hemtenta på sex sidor men denna vecka är även sista veckan i september! I torsdags prioriterade jag träning och plugg över att få träffa en vän som jag inte har träffat på länge! Många av er kan förmodligen relatera till att behöva väga upp olika alternativ och prioritera det viktigaste! Det är inte alltid lätt att välja rätt! Då får man helt enkelt kämpa och ta itu med det man har att göra! Träningen ger mig starkt psyke och är därmed prio nummer ett!

Starkt psyke

Precis som för Kenzie är träningen oerhört viktig för mig! Jag måste få in mina tre träningspass! Utan dem blir inte vardagen densamma, min ork blir inte densamma och allra mest blir jag stressad! Utan styrketräningen är inte jag den nutida Marilyn som ni får träffa på klubben! Denna omgång med Philip blev det strong lifts! Ett program bestående av basövningar med skivstång! Programmet är en otrolig boost för styrkan och redan kan jag knäböja 5×5 på 69 kg med bra teknik! Vad är det som gör att träningen resulterar i ett starkt psyke? Det är inte bara kroppen som förändras, inte bara styrkan, utan hela självbilden!

Tänka långsiktigt

Jag tror att tjejer som styrketränar bidrar till en liten del av jämlikheten mellan kvinnor och män! Det är trots allt inte vårt kön som begränsar oss! Begränsningarna ligger till en stor del i vad som förväntas av oss och hur samhället ser ut! Paradoxalt nog så bidrar jag även till den stagnerade kvinnosynen också! Jag får en riktigt fin kropp! Vem får njuta av den? Det blir lite plus minus noll på den men jag är medveten! Det är inte endast allt  runt omkring som begränsar mig, även jag har en stor del i det hela också! Jag hoppas att maktkampen och enorma globala skillnader på livskvalitén minskar en dag! Jag hoppas också att fler blir medvetna om sin omvärld och sätter igång förändringen! I grund och botten består ett starkt psyke av miljontals nervceller som kommunicerar med varandra! Låt de prata och sluta aldrig lära er nya saker!

starkt psyke