Sexig hela tiden

Mina två veckor i paradiset börjar lida mot sitt slut och när ni läser inlägget är jag redan hemma i Sverige! Kap Verde har varit enastående, precis vad jag behövde och den bästa resan hittills! Jag har mått så bra varenda dag och bara njutit av att vara! Jag längtar inte till kylan och allt vad den innebär! Största delen av dagarna här har jag gått runt barfota med sand mellan tårna, täckt i salt från Atlanten. Jag har varken använt smink eller fixat mig speciellt mycket och ändå känt mig sexig hela tiden!

Kvinnoidealen

Kvinnoidealen och vad som anses sexigt hos en kvinna har starka kulturella anknytningar. Vad som anses sexigt på ett ställe i världen kan ses som osexigt någon annanstans. Därför är det så svårt att enas om vad som är sexigt rent utseendemässigt. Senaste decennierna har media haft ett stort intryck på det ”trendiga” kvinnliga utseendet och senaste tiden är det sociala medierna som styr oerhört mycket. Det som anses fint idag kan vara utdaterat månaden därpå.

Svårt att hinna ikapp

Det är varken psykiskt eller fysiskt hälsosamt att försöka hänga med i trenderna. Hur ska man hinna med ens? Fokus på bröst övergår till fokus på rumpa eller så ska man helt plötsligt vara kurvig och några månader senare är det muskulös som gäller! Varje kvinna är olik den andra och det är det som gör en kvinna speciell! Alla skönhetstrender passar inte var och en.

Sexig hela tiden

Härmas jag med ibland

Jag ska inte ljuga och påstå att jag aldrig påverkas av skönhetstrenderna, då jag själv platina blonderade mitt hår, klippte det axellångt och gick runt med rött läppstift efter att jag hade sett norska tv-serien ”Skam”.  Karaktären ”Noora” hade en stor påverkan på mig och säkert många andra tjejer runtom i världen. Däremot skulle jag aldrig få för mig att vara ”in trend” med mitt utseende bara för sakens skull. Alla har sitt unika utseende och kroppsform och bör försöka hitta det som framhäver det speciella hos de.

Det är just när man har hittat sitt rätta jag som man trivs bäst. Den där känslan när frisyren, sminkningen och kläderna inte gör en obekväm. När man kan föra sig helt naturligt och avslappnat. För mig ligger sexigheten aldrig i utseendet, den kommer inifrån och varje människa, kvinna i det här fallet kan vara sexig.

Sexig hela tiden

Sexig hela tiden

Min poäng med det här inlägget är att en kvinna kan vara sexig oavsett vad hon har på sig, hur hennes hår ser ut, sminkad som osminkad. Hon kan vara sexig när hon är stressad och likaså när hon är lugn! Kanske är det sättet hon rör sin kropp på eller så är det hennes röst. En nervös kvinna kan vara lika sexig som en självsäker donna. Det är våra olikheter som sticker ut och ger oss det lilla extra och gör oss unika! Små pusselbitar som inte riktigt går att sätta ord på samlas till en helhet! Ni män får inte glömma att skämma bort kvinnor runtomkring er med komplimanger stora som små! Samtidigt som ni kvinnor ska veta att ni aldrig behöver gömma er bakom en fasad för att vara sexiga! Viktigaste är att ni är er själva och trivs med det! En lätt sak att säga och lite svårare att åstadkomma men det är just arbetet med sig själv som gör en till en fullkomlig sexbomb!

 

Puss Lexie

Sexig hela tiden