Igår hade jag och en annan strippa en diskussion om hur en man bör bete sig. Båda var överens om att en man ska gå bakom en kvinna uppför en trappa och framför – nedför trappan. Jag har alltid trott att det är för att mannen inte ska mosa kvinnan om han snubblar och ramlar på henne, men min kollegas förklaring var mycket vettigare – mannen är oftast starkare än kvinnan och kan ta emot henne om hon skulle snubbla och ramla. Se så olika man kan tänka ibland och det är alltid roligt när någon öppnar ens ögonen för en helt annorlunda syn 😉

Vi diskuterade även huruvida en man bör resa sig upp för att ge plats åt en kvinna. Båda vi tyckte att det var självklart att mannen ska ge plats åt kvinnan. Hon ansåg att det var eftersom  de flesta män framförallt har större muskelmassa än kvinnor vare sig de tränar eller inte och inte är lika ömtåliga som kvinnor, och jag tyckte att de iallafall ska ge plats till kvinnor med klackskor. Män vill ju oftast vara feminina men det är inte särskilt bekvämt att stå upp på en skakig buss i höga klackar. Om jag skulle varit en kille skulle jag ha tyckt att det var pinsamt att sitta ner, som att man är för svag för att stå upp = inte så attraktivt. Hursomhelst så berättade jag för henne att en kille jag var på dejt med förut sade att han aldrig gav plats till kvinnor på bussar mm eftersom han inte var intresserad av dessa kvinnor och varför ska man då ge plats. Då sade min kollega att det säkert var för att han var rädd att han skulle ramla på dem och mosa dem. Hahaha hilarious! 🙂

 

Så nu har ni fått lära känna mig lite grann, jag må vara ung men jag är väldigt konservativ, a lady should be treated as a lady 😉

Puss/Natasha