Min lust är lik den lömska ormen i paradiset! Varje tillfälle den får övertalar den mig att smaka den förbjudna frukten! Den låter mig tro att jag får stanna i paradiset! Tyvärr så vet vi hur många män funkar! I ett hav av frukter så vill ni gärna smaka så många som möjligt! Vad är det roliga med att tugga på ett och samma äpple när man kan få banan, kiwi, apelsin…ja ni hajar! Det där äpplet måste använda sin kvinnliga list för att lura in er i en fantasivärld. En fantasivärld om en stor äppelträdgård i framtiden! Ja, kvinnliga listen och vänta med sex är mina svagaste sidor pga min lust! Det funkar på jobbet, där är det ni som är Eva istället och jag den lömska ormen!

Genus, feminism och patriarkat

Den traditionella synen på min lust, din lust är något förvrängd. Vi är vana att höra om män som alltid är kåta. Det är oftast män som drivs av lust, hunger och sömn. Tydligen så behöver inte män något annat här i livet än att äta, ligga och sova. Kvinnan är glad så länge hon får ta hand om sitt hem, man och barn. Lite då och då ställer hon upp och fullbordar sin plikt som partner. Nu drog jag kanske den mest extrema synen på mannens och kvinnans roll i samhället och Sverige kan ha kommit längre än så. Det finns tyvärr massvis med länder och samhällen kvar som än idag lever med den förlegade synen. Nu ska jag prata om något jag har minimalt med koll på så ni får gärna skriva och rätta mig! Jag tänkte ta upp det här med patriarkat, feminism och genus.

Min lust

Jag identifierar mig som kvinna men ibland kan jag känna mig väldigt maskulin. Jag är självständig, kan ta vara på mig själv, blir grinig om jag är hungrig. Min lust är obegränsad. Jag är 30 år gammal och har inga barn. Min mun producerar ljud som oftast reflekterar exakt det jag tänker. Alltså varför ska alla dessa attribut anses vara manliga eller okvinnliga? Varför har vi byggt upp ett samhälle där det är omanligt att gråta och okvinnligt att prata? Feminismen kanske var något bra men hamnar inte all fokus på kvinnan då? Tänk att för så många inklusive mig själv har det varit så svårt att acceptera ”hen”! Vadå hen? Jag är ju för fan hon. Tänk hur mycket kraft en sådan liten genus etikett har!

min lust

Hon, han, hen

Vad spelar det för roll, mitt könsorgan och min lust reflekterar inte den jag är. Min kraft sitter inte i min mus likaså blir man inte ”manlig” bara för att man kan få stånd. Mitt yrke visar bara vad jag kan och vilka mina begränsningar är. ”Hen” visar nog att vi i Sverige gör försöker se varandra som medmänniskor, vi försöker ge varje individ en likvärdig plats i samhället! Ett pronomen som hen må inte förändra allting men det är ett stort steg i rätt riktning så språket har ett stort symboliskt värde. Jag lär återkomma till detta ämne inom några veckor! Sociologi kursen börjar på måndag och genus är garanterat en av kursämnen!

 

min lust

Sjukstuga

Ända sedan i måndags har jag varit sjuk och min lust har legat på noll. Nu är jag redo att börja jobba igen! Hoppas att vi ses inatt eller i helgen!

Puss Lex

min lust