Fetischism- Sexuell åtrå! 

Då är nyårslöftena i full gång på gymmen! Klasser överbokade med 30-50 personer på väntelistor, gymmens ventilation går på högvarv och det är knappt möjligt att få plats klockan 18 en vardag! Som jag njöt för två veckor sedan…innan jul och i mellandagarna hade jag nästan gymmet för mig själv…Men, det är ändå positivt hur hälsan har blivit ett fokus för allt fler, hur vi väljer att ta hand om oss själva, medvetenheten om träningens effekt både i kropp och själ! Det handlar helt enkelt om att planera sina pass väl och i god tid, och även vara flexibel i sin planering. 

Hur går det med nyårslöftena? Är det inte komiskt att de flesta börjar året med att jobba 24/7 just efter all ledighet så att man varken har tid eller ork till nöjen? Hoppas att ni tänker om för jag tänkte nämligen öppna upp ögonen för fetischism i detta inlägg! Fredagen den 18:e januari är det nämligen Internationella Fetisch-dagen! 

Internationella Fetisch-dagen! 

Ordet fetisch är något vi snubblar över ganska ofta, framförallt här i ”strippklubbsvärlden” och kanske framförallt då vi har en sexshop i anslutning till klubben. 

Internationella Fetisch-dagen kommer ifrån Storbritannien och är en dag som stöder BDSM- samhället. En dag som är menad att uppmuntra till en mer öppen sexualitet och att man denna dag ska öka medvetenheten och stödja fetischsamfundet. Internationella Fetisch-dagen  infördes den 21 januari 2008 och hålls den tredje fredagen i januari. (väldigt nytt fortfarande med andra ord!) 

Tillåta sig att njuta

Om man slår upp ordet  fetischism i Wikipedia kan man läsa följande: ”Sexuell åtrå till ett föremål eller en kroppsdel som vanligen inte uppfattas som upphetsande och har i strikt mening inte med identifikation med föremålet eller rollekar att göra” 

Mycket utav det vi förknippar med fetisch har att göra med material som lack, läder, gummi, nylon, pvc mm. Vi pratar fotfetisch och höga klackar. Men det kan också handla om olika typer utav skyddsutrustning, huvudbonader, gosedjur, eller kanske till och med en seriefigur! Jag älskar att lyssna på vad folk har för fantasier, fetischer och  vad de dras till! Jag tycker det är spännande, och jag gillar dem som vågar ta för sig och tillåta sig att njuta till fullo. Varför ska man hålla inne med något som får en att njuta och må bra?

BDSM

Fetisch kanske många också förknippar med just BDSM. Där vi utövar rollspel, det handlar om att dominera eller att vara den undergivne. Vi pratar att bli smiskad och piskad, att bli bunden, och att njuta utav en viss smärta. Olika redskap, olika roller, lekar och regler. En tillit mellan båda parter. En tillfredsställelse ifrån båda parter där båda har en överenskommelse från start. 

Ni har väl inte missat vårat Kinkyrum? Här finns diverse olika redskap om man känner att man varit lite stygg och behöver ”tas hand om”.  😉 Tess fick leka med Chanel inatt…Nyfiken? 😉

Puss Kenzie