Hur blev du strippa?

Hur blev du strippa? frågar ni ofta. Svaret på den frågan varierar ganska mycket i längd och innehåll beroende på vilken tjej man ställer den till. Mina svar är alltid en miniuppsats även om man frågar något i stil med ”hur mår du?”.

Det är inte sällan som den frågan har en negativ laddning som att yrkesvalet vore något dåligt och ens värde är högre än så. Ofta får jag höra att jag är för snygg och för smart för det här. Personligen tycker jag att det är ytligt och fel att värdesätta någon baserat på deras utseende. Däremot så är det första egenskapen ni ser när ni kliver in på klubben och just därför är vi alla så snygga.

Fina Chanel

Hur blev du strippa?

Röda tråden bland tjejernas svar var nyfikenhet och pengar som hade lite olika vikt när det gällde att fatta det beslutet.

Vi har en småstadstjej som har sedan tolvårsåldern varit nyfiken på sexindustrin. Den här tjejen har alltid älskat att visa upp sig och ser sig själv som exhibitionist. Till en början var det böcker och filmer som stillade hennes nyfikenhet. Den tjejen surfade även runt och sökte vad det fanns för strippklubbar i Sverige. När hon flyttade till Stockholm var det väldigt självklart för henne att söka jobb på Club Kino. Det var hennes chans att ta reda på varför hon alltid varit så nyfiken på branschen bland annat.

Likaså ”halkade” en annan tjej in på vår hemsida sin första kväll i Stockholm för att hon var uttråkad. Det första hon läste på hemsidan var att Club Kino söker tjejer. Ni som läser detta har säkert märkt att det poppar upp ett chatt fönster när man går in på hemsidan. Det var just där hon passade på att visa intresse och bokades in för intervju dagen därpå. Efter intervjun läste hon på nätet om jobb som strippa både i Sverige och utomlands och hennes intresse för yrket växte ännu mer. Hon säger att när hon var på intervju blev hon väldigt imponerad över hur exklusivt det var.

Hur blev du strippa

En annan tjej var 17 år när hon läste en strippas blogg. Redan då ville hon flytta hemifrån och behövde ett välbetalt jobb. Hon förstod att strippor tjänade mycket pengar. Så fort hon fyllde 18 tog hon sitt CV och gick till en av klubbarna. Hon började jobba dagen efter och gör det än idag 7 år senare. Måste jag tillägga att CV aldrig behövs då man är ett vandrande CV när man vill jobba på strippklubb?

Hur blev du strippa?

Det är inte heller ovanligt att tjejer går på universitet samtidigt som de jobbar på Kino. Oftast är det svårt att kombinera studierna med extrajobb. Antingen så clashar arbetstiderna med studierna eller så är det för låg lön man får ut då man jobbar få dagar. Nattjobb är en perfekt lösning och strippklubb är ett ganska självklart val bland tjejer. Dessutom kommer vissa från andra länder än Sverige och antingen pratar lite eller ingen svenska.

Under mina universitets år i Australien var det svårt att hitta ett helgjobb som betalade bra. Andra och tredje året där hann jag med både ett och annat ströjobb.

Sista jobbet innan strippklubb var bartender men så åkte jag hem till Sverige över lovet och när jag kom tillbaka behövde de ingen mer personal än vad de redan hade.

Där och då började jag leta efter ett nytt jobb. En vacker dag ringde min mobil. Jag fick erbjudande om att jobba som värdinna på en strippklubb. Hela iden av att ens befinna mig på en strippklubb var oerhört främmande men jag hade inget val att sälja lap dance åt tjejerna var inget som passade mig. Därför testade jag att jobba som servitris, köra promotion, sitta i kassan och vara bartender på den klubben.

Efter några veckor började tjejerna fråga varför jag inte dansade istället. Visst hade jag kollat på de och försökt efterlikna deras rörelser hemma men var fortfarande livrädd så fort jag föreställde mig helt näck på scenen. Samtidigt så var deras löner högre och arbetsbelastning lägre jämfört med mitt. Tjejerna kunde gå hem med flera tusentals dollar efter en bra natt och ha ansträngt sig grymt mycket mindre än jag. Varje dag som gick blev det mer och mer frestande.

Det var då jag började spela in videon till ”How to love” med Lil Wayne hemma. Jag åmade mig och försökte efterlikna det tjejerna gjorde på scenen. Iförd mina sexigaste underkläder försökte jag avgöra om jag kunde bli strippa.

Jag vågade till slut…

Till slut tog jag till mig modet och meddelade chefen att jag var redo. Detta var en torsdag och jag skulle börja på söndagen sa hon. Så kom hon till omklädningsrummet en kvart senare och sa: ”Vill du börja nu på en gång?”. Tjejen som knappt vågade stå näck framför sin mamma skulle helt plötsligt stå helt naken på en scen framför främmande män och åstadkomma någon form av dans. Jag minns att mina läppar darrade av skräck när jag pratade med min allra första gäst. Sex år senare, är inte jag den som skäms att vara naken, mina läppar har slutat darra när jag pratar med gäster och dansen har blivit rätt grym.

Hur blev du strippa?

Jag tror att oavsett anledningarna till varför vi jobbar som strippor så finns det en underliggande nyfikenhet på det förbjudna och en vilja att stå i centrum och synas, vi älskar att få bekräftelse. Jag skulle också vilja påstå att strippor är ett gäng riktigt modiga kvinnor som kan stå på egna ben. Många tror att strippor är ”trasiga” själar med ett hemskt förflutet som är så svaga att de ter sig till ett ställe där män utnyttjar de. Så är det verkligen inte vi har skinn på näsan som ingen annan. Det skadar inte att vi har ett vackert utseende och substans bakom pannbenet som vi använder till vår fördel. Hade vi känt oss utnyttjade och felbehandlade av er hade inte klubben haft en enda tjej som jobbar. Strippklubbar handlar faktiskt om så mycket mer än att stå på scenen och se vacker ut.