Shit jag ska ju skriva ett blogginlägg…paniiiiiik! Jobb, föreläsningar, poledance, gym, träning med PT, hemtenta om en vecka, umgås med nära och kära… Mitt liv är som ett ekorrhjul just nu! Än så länge känns det otroligt bra, det finns ett mål med allt jag gör och en variation som håller igång mig med världens bästa humör i behåll! Jag hoppas bara att jag kan stanna upp och andas ut när det väl börjar bli lite för mycket! ”Det sker inte med mig”, så tänker de flesta av oss och inte minst de som visar flest tecken på att antingen vara på väg mot utbrändhet eller redan ha utmattningssyndromet! När man väl är där så räcker inte det med att ”sova och vila ut” därför är det viktigt att vara uppmärksam och förebygga utmattning!

ekorrhjul

Sätt en eller två käppar i ditt ekorrhjul

Människor med stressrelaterade sjukdomar har något gemensamt, djupsömnen är reducerad och sömncykeln fragmenterad! Ge kroppen chansen att återhämta sig, sov, motionera! Visste ni att alldeles för mycket information som vi konfronteras av dagligen också har en korrelation med stress? Så är det! Jag har skrivit om våra sinnen i ett av mina andra inlägg, dessa fem har även en nackdel! Vi konfronteras med alldeles för många intryck från alla håll! En gång var jag på rum med en man som inte kan höra i en timme! Inte alls mycket kommunikation, utan jag masserade honom i lugn och ro, kände mina händer glida över hans kropp, inhalerade ljuvliga lukten av massage oljan och glömde bort allting runtomkring mig! Den avslappningen och harmonin jag kände efter den timmen var obeskrivlig!

ekorrhjul

Stanna upp och ta ett djupt andetag…

Ett tips som jag har men använder mig allt för sällan av själv är att tänka inåt och reflektera! Byt perspektiv, lugna ner dig, känn din kropp, andas djupt och långsamt, fundera på något eller inget! Låt ditt ekorrhjul stå still! Det är ytterst viktigt att stanna upp ibland, stänga av ”automat” läget, komma ihåg sig själv och glömma alla krav som du själv och samhället ställer! Har du svårt för att göra det på egen hand kan du komma till Club Kino, ta en massage och slappna av!

Hoppas att vi ses, massa pussar Lexie

ekorrhjul